Evropa Lisabon

Zaljubite se na prvi pogled u sunčani Lisabon !!

Turistički bum Lisabona

Lisabon – grad posebnog duha i prestonica Portugala je najsunčaniji glavni grad u Evropi.Lisabon doživljava pravi turistički bum i danas morate planirati nekoliko meseci unapred let i smeštaj, posebno u letnjem periodu. Najbolji period za obilazak je od maja do juna, kada je sunčano i čisto nebo, iako Lisabon možete  posetiti tokom cele godine (od novembra do februara su pojačane padavine)

Samim geografskim položajem je sačuvan od ratova, tako da možete videti bogatu istoriju grada na koju su Portugalci vrlo ponosni.

Najpovoljnije AVIO KARTE pretražite ovde. Sa aerodroma možete uzeti metro ili udoban, povoljan transfer do hotela ili apartmana

Preporučujemo da odsednete u centralnim tj. starim delovima grada kao što je Baixa, Chiado, Alfama, Bairro Alto ili negde oko glavne ulice Avenida de Libertad, odakle se lako dolazi i peške u sve delove grada. Ukoliko ste dalje od ovih delova, birajte smeštaj pored metroa, koji je najbrži, i najjednostavniji vid prevoza u Lisabonu (metro karte se kreću od 1,45 po jednoj vožnji do 6E za 24h).

Top 3 hotela u Lisabonu (prema lokaciji i budzetu):
 1. Exe Libertade 3*
 2. Rosio Boutique Hotel 4*
 3. Santiago de Alfama Boutique Hotel 5*

Chiado je popularni deo Lisabona, shopping kvart pun interesantnih kafića i restorana.

Bairro Alto je tik pored, neugledan preko dana, dok se uveče pretvara u „party animal“, kvart prepun kafića i restorana, jedan veliki karneval na ulici.

Baixa, centralni deo, srce Lisabona, je izgradjen u neoklasičnom stilu nakon velikog zemljotresa i cunamija 1755 godine, koji je male, uske ulice zamenio velelepnim gradjevinama. Ovde se nalazi Muzej Piva (Museo de Cerveja),

U Alfami ćete se najlakše snaći ako se prvo skroz izgubite… To je stari kvart, koji ponosno nosi svoj oronuli šarm, prepun uličica, pun malih restorana i fado barova.

Belem je bivša luka, deo Lisabona odakle su Portugalci u 15 veku otkrili nove morske rute ka Indiji, Africi i Brazilu, i svedoči o osvajačkoj istoriji Portugala. Obiđite Torre de Belem, Mosteiro Jeronimo, Jardin Botanico(tropska botanička bašta) i Belem palatu.

Najbolji način da obidjete sve atrakcije grada je Hop-on-Hop-off 

Ah, Sintra

Sintra je oko 20 km udaljena od Lisabona i prava je šteta ako propustite da vidite ovaj slikovit gradić koji se razmeće svojim ekstravagantnim palatama i neverovatnim pejzažom. Najpopularniji je Palacio da Pena i tvrdjava castelo de Mouros.

Ovaj grad iz bajke zahteva ceo jedan dan (zaista vredi!), potrudite se da započnete put pre 9 sati ujutru. Takodje pokušajte da kupite karte online kako bi izbegli gužve od dva sata čekanja

Sintru možete povezati sa popularnim letovalistem Cascais, Estoril i Cabo da  Roca, najzapadnijom tačkom kontinentalne Evrope (obavezno ponesite jaknu!). Izlet bukirajte online ovde

Fado u Lisabonu

I na kraju, NIKAKO ne propustite veličanstveni Fado!! Najpoznatiji fado restoran je Casa de Linheres, kao i Fado in Chiado gde nastupaju poznati umetnici, iako fado klubove mozete naći raštrkane svuda po starim kvartovima. Cene ulaznica se kreću oko 20Eur za poznatije lokale…(ženski deo populacije će sigurno želeti da poseti Fado nekoliko puta, za to vreme toplo preporučujem muškom delu ekipe posetu Muzeju piva u Baixa kvartu ili Benfika stadijum)

Okenarijum u Lisabonu je do sada posetilo 17 miliona ljudi, i tu se nalazi oko 5 000 vrsta morskih životinja. Nezaobilazna atrakcija, gde možete provesti ceo dan fascinirani ajkulama i neobičnim stanovnicima mora

Top 5 izleta u Lisabonu koje možete rezervisati online:
 1. HOP-on-HOP-off
 2. Sintra, Cabo da Roca i Cascais
 3. Fado veče (Chiado)
 4. Okenarijum
 5. Benfika stadijum

Ostale atrakcije u Lisabonu možete videti ovde

Top 3 apartmana u Lisabonu:
 1. Carla Apartments Chiado
 2. LXWayapartments
 3. Alfama Downtown apartments

Izaberite renta-a car povoljno  ovde ako se odlučite da obidjete okolne gradove ili Algarve, poznato letovalište na jugu Portugala.

Kliknite za  Super Ponude!

Pogledajte i druge vodiče kroz destinacije ovde

Podeli na društvenim mrežama
Destinacije
https://media.putovanjepomeri.com/2019/01/PutovanjePoMeri_Logo_Final.png
Naš Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter i uživajte u pogodnostima 1st minut ponuda koje stižu direktno u vaš inbox.

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Naš Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter i uživajte u pogodnostima 1st minut ponuda koje stižu direktno u vaš inbox.

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Posetite Nas Na Društvenim Mrežama

Posetite Nas Na Društvenim Mrežama

Close

Lisabon

  Popunite formular da biste rezervisali ponudu. Obavezna polja su označena *  [contact-form-7 404 "Not Found"]